asian_vegan_with_wedges

Azjatyckie danie wegańskie z cząstkami ziemniaka

Składniki

  • 400 g Chrupiących ekstra cienkich cząstek ziemniaka ze skórką Aviko
  • 1 ½ pak choi
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebulki dymki
  • 1 cebula
  • 3 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml sosu sojowego
  • 1 limonka
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
aviko_chrupiace_ekstra_cienkie_czastki_ziemniaka_ze_skorka

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 15 min

  1. Przekrój pak choi wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulkę dymkę w krążki. Posiekaj cebulę.
  2. Obierz imbir. Zetrzyj imbir i czosnek i dodaj do sosu sojowego. Dodaj sok z limonki.
  3. Rozgrzej olej na grillu lub w woku. Smaż pak choi przez 2 minuty. Paprykę i cebulę również smaż na grillu przez 2 minuty. Odłóż 1 łyżkę zielonych krążków cebuli dymki, dodaj resztę cebuli dymki i smaż przez kolejną minutę.
  4. Przygotuj cząstki ziemniaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw warzywa sosem sojowym i smaż przez kolejną minutę razem z ziemniaczanymi łódeczkami.
  5. Całość nałóż do 4 miseczek. Dodaj pak choi i posyp odłożoną cebulką dymką.

Wskazówka: Posyp prażonym sezamem.