
Azjatyckie danie wegańskie z cząstkami ziemniaka
Składniki
- 400 g Chrupiących ekstra cienkich cząstek ziemniaka ze skórką Aviko
- 1 ½ pak choi
- 1 czerwona papryka
- 2 cebulki dymki
- 1 cebula
- 3 cm imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml sosu sojowego
- 1 limonka
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
Użyte produkty
Sposób przygotowania
Czas przygotowania: 15 min
- Przekrój pak choi wzdłuż na pół. Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulkę dymkę w krążki. Posiekaj cebulę.
- Obierz imbir. Zetrzyj imbir i czosnek i dodaj do sosu sojowego. Dodaj sok z limonki.
- Rozgrzej olej na grillu lub w woku. Smaż pak choi przez 2 minuty. Paprykę i cebulę również smaż na grillu przez 2 minuty. Odłóż 1 łyżkę zielonych krążków cebuli dymki, dodaj resztę cebuli dymki i smaż przez kolejną minutę.
- Przygotuj cząstki ziemniaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw warzywa sosem sojowym i smaż przez kolejną minutę razem z ziemniaczanymi łódeczkami.
- Całość nałóż do 4 miseczek. Dodaj pak choi i posyp odłożoną cebulką dymką.
Wskazówka: Posyp prażonym sezamem.