aviko_f4l_match_maker_1440x720_2.jpg

Twój wynik to: Wydajność i prostota

W kuchni cenisz wydajność, łatwość przygotowania i powtarzalność. Twoim priorytetem jest uproszczenie procesów, żeby Twoja załoga mogła skupić się na dostarczaniu wspaniałego jedzenia bez niepotrzebnych komplikacji.

 

Sprawdźmy, jakie frytki zapewnią prostotę i wydajność w Twojej kuchni - żebyś mógł się skupić na tym co najważniejsze.

 

avfs-240192-06_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_your_preperation_way_-_900x600px2.jpg

Optymalizuj procesy w kuchni poprzez dobór odpowiedniej grubości cięcia

 

Grubość cięcia frytek może znacząco wpłynąć na wydajność w kuchni, jakość i odbiór przez gości. Różne grubości cięcia inaczej wpływają na takie parametry jak: szybkość przygotowania, chrupkość, utrzymanie ciepła i smak. Dlatego tak ważne jest przemyślenie tej kwestii i dokonanie odpowiedniego wyboru.

 

Cienkie frytki 6-7 mm

  • Najbardziej chrupiące: grubość zewnętrznej chrupiącej warstwy jest bliższa grubości wnętrza niż w innych frytkach.
  • Szybkie w przygotowaniu: idealne do lokali, w których szybkość obsługi jest kluczowa.
  • Lekkie i delikatne: doskonałe do dań wymagających chrupiących dodatków.
     

Frytki o klasycznej grubości 9-10 mm

  • Najbardziej uniwersalne: idealna równowaga między chrupiącą warstwą zewnętrzną a wnętrzem.
  • Lubiane przez większość gości: klasyczne frytki, które świetnie komponują się z każdym daniem.
  • Niezawodna kontrola porcji: sprawdzają się zarówno w lokalach typu fast food, jak i casual dining.
     

Grube frytki 12-20 mm

  • Lepsze utrzymanie ciepła: grube frytki dłużej pozostają ciepłe, dzięki czemu wydłuża się czas ich serwowania.
  • Miękkie, puszyste wnętrze: idealne do łączenia z sosami.
  • Bardziej sycące: dla gości, którzy lubią czuć smak ziemniaka.

 

Dlaczego panierka ma znaczenie? - Zapewnienie powtarzalnej jakości za każdym razem

 

Jeśli szukasz frytek, które zachowają jakość podczas godzin szczytu, wybierz te w panierce. Dzięki nim masz pewność, że klienci zawsze otrzymają złote, chrupiące frytki, bez względu na to, jak zajęta jest kuchnia. Panierka to Twój niewidzialny pomocnik.

 

  • Więcej zadowolonych klientów = Mniej reklamacji

    Frytki w panierce zapewniają wyższą jakość, ponieważ panierka chroni je podczas smażenia. Bez względu na sprzęt i osobę, która smaży, frytki za każdym razem będą miały złoty kolor i chrupiącą teksturę. A oferując takie frytki, masz pewność, że Twoi goście będą zadowoleni i bardziej skłonni odwiedzić ponownie Twój lokal.

    house-of-fries-new-concept-concept-page-sharing-image-blok-900x600-3.jpg
  • Niższy food cost i wyższa wydajność 

    Panierka zwiększa nieco wagę i objętość frytek, co sprawia, że porcje wyglądają na większe i bardziej satysfakcjonujące dla klientów. Może to podnieść postrzeganą wartość, a Ty możesz naliczyć nieco wyższą cenę za taki dodatek. Lub możesz utrzymać cenę, ale nieco zmniejszyć wielkość porcji, która i tak będzie wyglądać imponująco. Dodatkowo, dzięki panierce zapewniającej dłuższe utrzymanie ciepła, mniej frytek się zmarnuje.

    avfs-240192-04_house_of_fries_website_-_fries_improvement_-_what_coating_can_do_for_you_-_900x600px5.jpg

Chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie? Porozmawiajmy!

Skontaktuj się z nami już dziś, żeby znaleźć najlepsze rozwiązania dla Twojej restauracji.