
Twój wynik to: Wydajność i prostota
W kuchni cenisz wydajność, łatwość przygotowania i powtarzalność. Twoim priorytetem jest uproszczenie procesów, żeby Twoja załoga mogła skupić się na dostarczaniu wspaniałego jedzenia bez niepotrzebnych komplikacji.
Sprawdźmy, jakie frytki zapewnią prostotę i wydajność w Twojej kuchni - żebyś mógł się skupić na tym co najważniejsze.

Optymalizuj procesy w kuchni poprzez dobór odpowiedniej grubości cięcia
Grubość cięcia frytek może znacząco wpłynąć na wydajność w kuchni, jakość i odbiór przez gości. Różne grubości cięcia inaczej wpływają na takie parametry jak: szybkość przygotowania, chrupkość, utrzymanie ciepła i smak. Dlatego tak ważne jest przemyślenie tej kwestii i dokonanie odpowiedniego wyboru.
Cienkie frytki 6-7 mm
- Najbardziej chrupiące: grubość zewnętrznej chrupiącej warstwy jest bliższa grubości wnętrza niż w innych frytkach.
- Szybkie w przygotowaniu: idealne do lokali, w których szybkość obsługi jest kluczowa.
- Lekkie i delikatne: doskonałe do dań wymagających chrupiących dodatków.
Frytki o klasycznej grubości 9-10 mm
- Najbardziej uniwersalne: idealna równowaga między chrupiącą warstwą zewnętrzną a wnętrzem.
- Lubiane przez większość gości: klasyczne frytki, które świetnie komponują się z każdym daniem.
- Niezawodna kontrola porcji: sprawdzają się zarówno w lokalach typu fast food, jak i casual dining.
Grube frytki 12-20 mm
- Lepsze utrzymanie ciepła: grube frytki dłużej pozostają ciepłe, dzięki czemu wydłuża się czas ich serwowania.
- Miękkie, puszyste wnętrze: idealne do łączenia z sosami.
- Bardziej sycące: dla gości, którzy lubią czuć smak ziemniaka.
Dlaczego panierka ma znaczenie? - Zapewnienie powtarzalnej jakości za każdym razem
Jeśli szukasz frytek, które zachowają jakość podczas godzin szczytu, wybierz te w panierce. Dzięki nim masz pewność, że klienci zawsze otrzymają złote, chrupiące frytki, bez względu na to, jak zajęta jest kuchnia. Panierka to Twój niewidzialny pomocnik.
- Więcej zadowolonych klientów = Mniej reklamacji
Frytki w panierce zapewniają wyższą jakość, ponieważ panierka chroni je podczas smażenia. Bez względu na sprzęt i osobę, która smaży, frytki za każdym razem będą miały złoty kolor i chrupiącą teksturę. A oferując takie frytki, masz pewność, że Twoi goście będą zadowoleni i bardziej skłonni odwiedzić ponownie Twój lokal.
- Niższy food cost i wyższa wydajność
Panierka zwiększa nieco wagę i objętość frytek, co sprawia, że porcje wyglądają na większe i bardziej satysfakcjonujące dla klientów. Może to podnieść postrzeganą wartość, a Ty możesz naliczyć nieco wyższą cenę za taki dodatek. Lub możesz utrzymać cenę, ale nieco zmniejszyć wielkość porcji, która i tak będzie wyglądać imponująco. Dodatkowo, dzięki panierce zapewniającej dłuższe utrzymanie ciepła, mniej frytek się zmarnuje.