proste-churros-aviko-z-kulka-lodow-i-owocami

Olé! Czas na churros!

Churros są jedną z najpopularniejszych przekąsek śniadaniowych w Hiszpanii. Ciężko jest znaleźć oryginalny przepis, ponieważ istnieje wiele różnych receptur. Niektórzy dodają jajka, aromat waniliowy, cukier waniliowy lub podobne „dodatki”, podczas gdy tradycyjne ciasto robi się jedynie z wody, mąki, soli i odrobiny oliwy z oliwek. Wystarczy zmieszać składniki i ugniatać aż do uzyskania jednolitej masy, następnie uformować – najprościej tradycyjnym urządzeniem do robienia churros.

proste-churros-aviko-na-desce-z-sosem-czekoladowym

Pomimo łatwości w przygotowaniu, zrobienie churros może okazać się wyzwaniem podczas godzin szczytu w restauracji. Dlatego też przygotowaliśmy gotowe rozwiązanie - głęboko mrożone Aviko Churros. W ofercie dostępne są dwa warianty: proste i w kształcie pętli.

proste-churros-aviko-w-metalowym-koszyczku

Nasze churros produkowane są w fabryce w Hiszpanii, a następnie dystrybuowane do innych krajów w Europie.  Ze względu na długą datę przydatności do spożycia są bardzo wygodne również dla restauracji z mniejszą ilością gości - nie ma ryzyka, że produkt się zmarnuje.

Aby zaoferować swoim gościom churros, nie musisz posiadać przestronnej kuchni, możesz je przygotować nawet w kawiarni. Jedyne czego potrzebujesz to frytownica i zamrażarka. Churros smaży się w oleju nagrzanym do 175°C przez około 2,5-3 minuty.

Dodatkowym atutem jest stała waga sztuki (11g lub 18 g w zależności od wariantu), która ułatwia kalkulację kosztową - jedyne co musisz zrobić to zdecydować, ile sztuk chcesz serwować w 1 porcji.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.