Krążki cebulowe Aviko w chrupiącej piwnej panierce z ziemniaczano-porowym kremem

Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce podane z chłodnym ziemniaczano-porowym kremem

Składniki

na 10 porcji

Krążki cebulowe Aviko w chrupiącej piwnej panierce z ziemniaczano-porowym kremem

Sposób przygotowania

  1. Krążki cebulowe w chrupiącej piwnej panierce przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pory pokrój w drobne półksiężyce, a ziemniaki w drobną kostkę. Podsmaż je na maśle, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem.
  3. Gdy ziemniaki będą miękkie, zblenduj całość blenderem ręcznym i dodaj zimną kwaśną śmietanę. Krótko blenduj.
  4. Wymieszaj krem z drobno pociętym szczypiorkiem.
  5. Ułóż krążki cebulowe i podawaj z kremem ziemniaczano-porowym.

Smacznego!