grip-n-dip-naladowane-frytki

LOADED FRIES z GRIP n'Dip

SKŁADNIKI

AVIKO

750 g Frytki Grip 'n Dip 

INNE

1 porcja szarpanego kurczaka BBQ z sałatą lodową, (pieczonymi) pomidorami i pietruszką*
1 porcja szarpanej wieprzowiny teriyaki z pak choi, świeżą kolendrą i prażonymi sezamem*
1 porcja pieczonych warzyw z rukolą, majonezem limonkowo-bazyliowym i prażonymi orzeszkami pinii* 

grip-n-dip-naladowane-frytki

*SZARPANY KURCZAK BBQ - 4 PORCJE

Rozgrzej piekarnik do 150ºC. Umieść 6 udek kurczaka w naczyniu żaroodpornym i polej je 150 ml (dymnego) sosu barbecue. Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz udka kurczaka przez 3 godziny.
Usuń skórę i kości z udek kurczaka i poszarp mięso kurczaka na kępki za pomocą dwóch widelców. Wymieszać mięso kurczaka z sosem z pieczenia i dopraw solą i pieprzem. Przechowuj kurczaka pod przykryciem w lodówce, przed podaniem podsmaż na patelni.
Podawaj z dodatkowym sosem barbecue, posiekaną sałatą lodową, (pieczonymi) pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki na frytkach Grip 'n Dip.

*WIEPRZOWINA TERIYAKI - 8 PORCJI

Rozgrzej piekarnik do 150ºC. Umieść 2,5 kg polędwiczki wieprzowej w brytfannie i zalej 300 ml sosu teriyaki. Przykryj naczynie folią aluminiową i piec wieprzowinę przez 6 godzin.
Za pomocą dwóch widelców poszarp wieprzowinę na kępki i wymieszaj z sosem z pieczenia. Dopraw solą i pieprzem. Przechowuj szarpaną wieprzowinę pod przykryciem w lodówce i podgrzej na patelni przed podaniem; w razie potrzeby dodaj więcej sosu teriyaki.
Podawaj z posiekaną kapustą pak choi, świeżą kolendrą, prażonymi ziarnami sezamu i kawałkami limonki na frytkach Grip 'n Dip.