Ziemniaki w mundurkach z serem brie, pancettą i marmoladą z czerwonej cebuli

  • Jacket potatoe with brie, pancetta and red onion marmolade

Ziemniaki w mundurkach z serem brie, pancettą i marmoladą z czerwonej cebuli

Przygotuj Jacket Potatoes zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Grilluj pancettę, aż się ładnie przyrumieni. Ziemniaki natnij na pół i ułóż na nich plastry sera brie. Zapiekaj w piekarniku przez 2 minuty, aż ser się rozpuści. Dodaj plasterki pancetty, porcję marmolady i posyp natką pietruszki.
Marmolada: Roztop masło w rondlu, dodaj plasterki cebuli i smaż przez 5 minut. Dodaj ocet winny i cukier i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, regularnie mieszając, aby zapobiec przypaleniu się cukru.

Dobra rada:

Dodaj wingrona lub szalotki zamiast marmolady, aby uzyskać zdrową, wiosenną opcję. Użyj lokalnego sera, aby "podkręcić" smak.