Ziemniak z ricottą i sosem pomarańczowo-pistacjowym

  • Jacket potato with ricotta and orange-pistachio sauce

Ziemniak z ricottą i sosem pomarańczowo-pistacjowym

Sposób przygotowania:

Przygotuj Aviko Jacket Potatoes zgodnie z instrukcją na opakowaniu - użyj tylko 1/2 zalecanego czasu. Przetnij ziemniaki na pół i wydrąż. Wymieszaj wydrążoną masę z rukolą, pesto i ricottą. Dopraw - użyj soli, pieprzu i chilli. Nałóż nadzienie z powrotem do ziemniaków i piecz w piekarniku w temperaturze 220°C przez około 10 minut. Wymieszaj wszystkie składniki na sos i dopraw do smaku. Umieść 2 połówki ziemniaka na talerzu, polej sosem i podawaj.

Dobra rada:

Miłośnikom mięsa przypadnie do gustu wersja tego dania podana z kotelatmi jagnięcymi lub stekiem.