Ziemniak w mundurku z sałatką, befsztykiem i ziołowym masłem

  • Jacket Potato with salad mix, beefsteak and herb butter

Ziemniak w mundurku z sałatką, befsztykiem i ziołowym masłem

Sposób przygotowania:

Wymieszaj masło z drobno posiekanymi ziołami, uformuj rulon z pomocą folii spożywczej i umieść w lodówce na minium godzinę. Dopraw steki solą i pieprzem i smaż na odrobinie oliwy z oliwek. Następnie pozwól im odpocząć 5-7 minut i pokrój na cienkie paski lub w kostkę. Przygotuj mieszankę sałat - dopraw do smaku sokiem z cytryny, połową oleju rzepakowego i przyprawami. Przygotuj Aviko Jacket Potatoes zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przekrój każdy ziemniak lekko na pół i wydrąż nieco miąższu. Wymieszaj go z olejem rzepakowym, tartym serem Emmentaler, solą i pieprzem i łyżką nałóż do wydrążonych ziemniaków. Następnie mieszankę sałat wymieszaj w misce z paskami wołowiny, wypełnij pieczone ziemniaki i umieść je w rozgrzanym piekarniku na 3-4 minuty. Pokrój masło ziołowe na plasterki. Wyjmij ziemniaki z piekarnika, na każdym umieść kawałek masła i podawaj na talerzach z pozostałą porcją sałatki w osobnej miseczce.

Dobra rada:

Możesz zastąpić steki wołowe plasterkami boczku.