Ziemniaczki na parze ze szparagami, bazylią i masłem

  • Ziemniaczki na parze ze szparagami, bazylią i masłem

Ziemniaczki na parze ze szparagami, bazylią i masłem

Sposób przygotowania:

Dzień wcześniej należy przygotować ziołowe masło - wymieszać na gładką masę masło oraz posiekaną bazylię, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Ziemniaczki przekroić na pół i ułożyć na arkuszu papieru do pieczenia, następnie ułożyć  szparagi, a na wierzchu rybę (2 kawałki czerwonego mulleta na porcję, ułożone skórą do dołu). Na koniec dodać masło, skropić białym winem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie zwinąć papier do pieczenia zamykając szczelnie i wstawić do pieca na 12 minut, temperatura 175°C. Po upieczeniu należy ułożyć porcję dania razem z papierem na talerzu i w ten sposób serwować.

Dobra rada:

Aby kolorystycznie urozmaicić danie można dodać zamiast białych, zielone szparagi.