Zapiekanka z wieprzowiną w sosie barbecue

  • Zapiekanka z wieprzowiną w sosie barbecue

Zapiekanka z wieprzowiną w sosie barbecue

Sposób przygotowania:

Paprykę opiekamy w piekarniku w temperaturze 200˚C i obieramy ze skóry. Karkówkę kroimy w 0,5 cm plastry. Cebulę kroimy w pióra i szklimy na oleju. Miksujemy razem czosnek, pomidory, śliwki, ketchup, cukier, ocet winny. Placki smażymy na tłuszczu według przepisu na opakowaniu. Całość układamy w torcik: placek, wieprzowina wędzona, cebula, ser żółty, sos, placek, wieprzowina wędzona, cebula, ser żółty, sos, placek. Całość wkładamy do piekarnika o temperaturze 175˚C na 8-10 min. Podajemy z gorącym sosem BBQ.

Dobra rada:

Zapoznaj się z innym pomysłem na plackową zapiekankę z warzywami, cukinią i musem z bakłażana!