Wegetariański Burger

  • Wegetariański Burger

Wegetariański Burger

Sposób przygotowania:

Przygotować burger wegetariański (można przygotować z warzywami w piekarniku). Cukinię pokroić dość grubo, posolić i posypać tartym serem. Paprykę przeciąć na pół, usunąć nasiona. Cukinię i paprykę nasmarować olejem roślinnym i piec w piekarniku w 170 st. przez 10-15 minut. Usunąć skórę z papryki.  Brokuły rozebrać na różyczki i gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 1-2 minuty razem z pieczarkami. Wegetariański burger posmarować sosem pomidorowym, na wierzchu ułożyć pieczoną cukinię, połowę papryki i jeszcze jedną pieczoną cukinię. Na cukinię ułożyć różyczki brokuły i pieczarki. Polać kremem z octu balsamicznego.

Dobra rada:

Duży ziemniaczany wegetariański Burger - idealny dla całej rodziny i nie trzeba wymyślać co przygotować dzieciom na kolację lub obiad. Można przygotować wegetariański burger z sosem teriyaki lub drobno posiekać pomidory z czerwoną cebulą i kolendrą, dodać ocet balsamiczny i sól, doprawić tym sosem wegetariański burger, ułożyć na wierzchu pieczone warzywa.