Torcik z łososiem i mozzarellą

  • Torcik z łososiem i mozzarellą

Torcik z łososiem i mozzarellą

Sposób przygotowania:

Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 2 mm i grillujemy. Placki smażymy w tłuszczu według przepisu na opakowaniu. Mozzarellę kroimy w plastry 0,5 cm. Śmietanę z czosnkiem redukujemy do uzyskania konsystecji sosu, dodajemy świeżą bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Składamy torcik według kolejności: placek, cukinia, łosoś, mozarella, placek, cukinia, łosoś, mozarella, placek. Tak złożony torcik wkładamy na 12 min do piekarnika nagrzanego do 170˚C. Podajemy na ciepło i polewamy sosem.

Dobra rada:

Jeśli boisz się, że torcik się rozpadnie, możesz go spiąć używając wykałaczek lub dłuższych, drewnianych patyczków do szaszłyków.