Sałatka ze szparagów, koziego sera i małych ziemniaczków

  • Sałatka ze szparagów, koziego sera i małych ziemniaczków

Sałatka ze szparagów, koziego sera i małych ziemniaczków

Sposób przygotowania:

Szparagi należy sparzyć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę jeszcze na 3 części. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej ziemniaczki i sezam na złoty kolor. Kozi ser ułożyć na blaszce do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 150°C do momentu, gdy zacznie się topić. Umytą rucolę skropić sosem vinegret, na niej ułożyć ziemniaczki przekrojone na pół oraz szparagi, a na wierzch ułożyć kawałki ciepłego koziego sera.

Dobra rada:

Podaj to danie wraz z zestawem przypraw - sól, świeżo mielony pieprz, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek.