Rwana wieprzowina w ostrym ziemniaczanym mundurku

  • Pulled pork in a spicy slaw jacket

Rwana wieprzowina w ostrym ziemniaczanym mundurku

Nagrzej piekarnik do 150ºC. Umieść cebulę, chilli, czosnek, liście laurowe i cydr lub bulion na patelni lub w brytfance. Połóż wieprzowinę na górze, przykryj folią aluminiową i piecz przez 4-5 godzin. Wyjmij z piekarnika i pozwól mięsu odpocząć. Umieść wieprzowinę na desce do krojenia i posługując się dwoma widelcami, rozdrobnij mięso na małe kawałki, odrzucając duże kawałki tłuszczu. Przygotuj Aviko Jacked Potatoes zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Aby przygotować ostre nadzienie wymieszaj składniki i przypraw do smaku. Przekroj ziemniaki na pół lub na ćwierć, a następnie na szczycie ułóż porcję wieprzowiny i ostrego nadzienia.

Dobra rada:

Nie masz czasu na pieczenie wieprzowiny? Kup gotową! Spróbuj użyć różnych rodzajów kapusty lub zamienić majonez na ulubiony dressing.