Połówki ziemniaka z farszem z ciecierzycy i szpinaku

  • Polowki ziemniaka z farszem z ciecierzycy i szpinaku

Połówki ziemniaka z farszem z ciecierzycy i szpinaku

Sposób przygotowania

1. Na średniej patelni rozgrzej olej i smaż cebulę ok. 6 minut, aż zmięknie i się przyrumieni. Dodaj imbir, czosnek i pastę curry i smaż kolejną minutę. Wlej bulion, dodaj ciecierzycę i dopraw do smaku. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie wolno gotuj bez przykrycia przez ok. 15 minut, aż zgęstnieje.

2. Następnie wrzuć liście szpinaku i dobrze wymieszaj. Dodaj chutney, sok z cytryny i dopraw.

3. Przygotuj połówki ziemniaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do każdej połówki nałóż farsz z ciecierzycy i posyp prażoną cebulką i kolendrą.

Smacznego!