Placki z gulaszem wieprzowym

  • Placki z gulaszem wieprzowym

Placki z gulaszem wieprzowym

Sposób przygotowania:

Pokrojoną w kostkę 1 cm x 1 cm łopatkę smażymy na rumiano na oleju. Dodajemy cebulę i czosnek i smażymy razem ok. 2 min. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, kminek, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie doprawiamy do smaku i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody, po czym zagotowujemy. Placki smażymy w tłuszczu według przepisu na opakowaniu. Na talerzu układamy 3 placki, obok gulasz, na nim łyżeczkę śmietanki i posypujemy zieloną pietruszką.

Dobra rada:

Poznaj całą gamę naszych plackowych inspiracji - szukaj w naszych przepisach oraz dostosuj te pomysły do własnego menu!