Pita ostro nadziana Jalapeno

  • Jalapeno Snack in pita bread

Pita ostro nadziana Jalapeno

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Umyj dokładnie ciecierzycę w zimnej wodzie, odsącz. Wymieszaj w misce tahini, sprasowany czosnek, paprykę w proszku, mielony kmin, sól, sok z cytryny i oliwę, aż do uzyskania gładkiej pasty. Dodaj sól i pieprz do samku. Dorzuć ciecierzycę i delikatnie wymieszaj. Połącz jogurt z posiekaną miętą w osobnej misce i dopraw do smaku pieprzem. Przygotuj Jalapeno Snack zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podgrzej chlebki pita w piekarniku. Kiedy będą gorące, przekrój je na pół i rozprowadź wewnątrz każdej połówki sporą warstwę pasty, a następnie wypełnij pokrojoną w kawałki sałatą, pomidorami, cebulą i kuleczkami Jalapeno.

Dobra rada:

Podawać z sosem jogurtowo-miętowym.