Zestaw przekąsek Aviko czarne i czerwone nuggetsy, trójkąty nachos z domowym guacamole, czekoladowym mole poblano i redukcją syropu klonowego z sezamem

Pikantny zestaw przekąsek podany z domowym guacamole, czekoladowym mole poblano i redukcją syropu klonowego z sezamem

Składniki

na 10 porcji

Zestaw przekąsek Aviko czarne i czerwone nuggetsy, trójkąty nachos z domowym guacamole, czekoladowym mole poblano i redukcją syropu klonowego z sezamem

Sposób przygotowania

  1. Usmaż wszystkie przekąski Aviko według instrukcji na opakowaniu.
  2. Awokado obierz, wyciągnij łyżką miąższ i połącz z siekanym czosnkiem, papryczką cayenne i drobno pociętą czerwoną cebulą. Całość dopraw solą i oliwą.
  3. Aby zrobić czekoladowe mole, podgrzej przecier pomidorowy, dopraw solą i cukrem, a następnie zblenduj z wcześniej zmielonymi: wędzonym chili, kardamonem, gałką muszkatołową, cynamonem, kminem rzymskim oraz czekoladą. Nie podgrzewaj sosu, aby nie roztemperować czekolady.
  4. Syrop klonowy zredukuj na patelni i pod koniec wsyp sezam.
  5. Układaj przekąski Aviko na desce, a sosy przelej w kokilki.
  6. Opcjonalnie: udekoruj pomidorkami koktajlowymi i listkami bazylii.

Smacznego!