Pikantny talerz serowy

  • Spicy cheese platter with Halloween Bites

Pikantny talerz serowy

Sposób przygotowania:

Podsmaż krótko szalotki i czosnek na oliwie z oliwek. Dodaj suszone zioła i smaż na małym ogniu przez kolejną minutę. Dodaj przecier pomidorowy i posiekane pomidory, gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż pomidory zmiękną, a sos zacznie gęstnieć. Zdejmij sos z ognia i zmiksuj na gładką masę. Dodaj posiekaną bazylię i ser, dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz dodać sos tabasco, jeśli chcesz, żeby sos był pikantny albo trochę cukru i octu, żeby wydobyć smak pozostałych składników.

Przygotuj przekąski Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podaj na talerzu lub desce z wcześniej przygotowanym czerwonym dipem.

Smacznego!