Menu dziecięce z burgerem kukurydzianym, pomidorkami cherry, rzodkiewkami, roladkami z cukinii i chrupiącymi frytkami

  • Menu dziecięce z pikantnym burgerem kukurydzianym, pomidorkami cherry, rzodkiewkami, roladkami z cukini i chrupiącymi frytkami

Menu dziecięce z burgerem kukurydzianym, pomidorkami cherry, rzodkiewkami, roladkami z cukinii i chrupiącymi frytkami

Sposób przygotowania:

Przygotuj Spicy Sweet Corn Burgers i wybrane frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniach. Pokrój cukinię w długie, cienkie paski, skrop oliwą z oliwek, solą i pieprzem i zgrilluj na patelni lub grillu. Pokrój pomidorki na pół. Umyj rzodkiewki. Do miseczki wsyp zielony groszek, dodaj pesto, oliwę z oliwek, skórkę z limonki, sól, pieprz i wymieszaj dokładnie aż masa stanie się gładka. Zwiń paski cukini w ruloniki i w środku umieść porcję masy.

Ułóż burgera na talerzu razem z kilkoma pomidorkami, rzodkiewkami, oraz 2 roladkami z cukinii. Podawaj z porcją frytek w osobnym naczyniu.

Dobra rada:

Możesz użyć plasterków ogórka zamiast cukini.