Marokańska jagnięcina w morelowo-ziemniaczanym mundurku

  • Moroccan lamb in apricots jacket

Marokańska jagnięcina w morelowo-ziemniaczanym mundurku

Podgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez 3-4 minuty. Dodaj rozdrobnioną jagnięcinę i smaż przez kolejne 10 minut, aż cała zbrązowieje. Następnie dodaj startą cukinię i przyprawy marokańskie i podgrzewaj przez kolejne 3-4 minuty. Dodaj  pomidory z puszki i morele i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku. Przygotuj Jacket Potatoes zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przekrój każdego ziemniaka na pół i napełnij jagnięciną. Posyp kolendrą.

Dobra rada:

W przypadku opcji wegańskiej zamień mieloną jagnięcinę na ciecierzycę lub warzywa.