Krewetkowe pucharki z awokado i ziemniaczanymi rösti

  • Krewetkowe pucharki z awokado i ziemniaczanymi rosti

Krewetkowe pucharki z awokado i ziemniaczanymi rösti

Sposób przygotowania:

Krewetki pozbawić łebka, pancerza i żyłki. Smażyć na oliwie. Zalać marynatą, pozostawić w niej przynajmniej przez 2 godz. Marynata: oliwa z oliwek, miód, papryka chili, czosnek, świeżo zmielony pieprz, skórka z limetki, sól. Razem wymieszać, podgrzać. Krewetki zalać gorącą marynatą. Ostudzić. Awokado oczyścić, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z limonki. Włożyć do pucharku. Kolejną warstwą będzie Crème fraiche z dodatkiem soli, pieprzu oraz natką pietruszki. Na wierzch kłaść krewetki z marynatą wraz ze smażonymi mini przekąskami ziemniaczanymi Rösti Bites .