Krążki cebulowe z dipem grzybowym i serem gorgonzola
Krążki cebulowe z dipem grzybowym i serem gorgonzola
Składniki ( 1 porcja):
- Aviko
Krążki cebulowe 110g
- Olej do smażenia 30ml
- Ser Gorgonzola 15g
- Kwaśna śmietana 15g
- Śmietana 33% 10g
- Grzyby mrożone 20g
- Sól 2g
- Czarny pieprz 1g
- Natka pietruszki 0.1g
- Masło 5g
- Szalotka 5g
- Cytryna 10g
Sposób przygotowania:
Szalotkę zrumienić na maśle. Dodać grzyby. Dusić przez 5 min.
Dodać sok z cytryny,
kwaśną śmietanę wraz ze słodką śmietaną 33 %. Doprowadzić do
wrzenia, cały czas mieszając.
Doprawić solą, pieprzem do smaku. Wszystkie
składniki zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
Pozostawić do ostygnięcia. Do ostygłego sosu dodać posiekaną
natkę pietruszki.
Sos podawać ze świeżo usmażonymi krążkami
cebulowymi marki AVIKO.
Składniki ( 1 porcja):
- Aviko
Krążki cebulowe 110g
- Olej do smażenia 30ml
- Ser Gorgonzola 15g
- Kwaśna śmietana 15g
- Śmietana 33% 10g
- Grzyby mrożone 20g
- Sól 2g
- Czarny pieprz 1g
- Natka pietruszki 0.1g
- Masło 5g
- Szalotka 5g
- Cytryna 10g
Zadzwoń: +48 58 662 43 00