Grzybowy naleśnik z bekonem, kiełbasą i trójkątnymi plackami ziemniaczanymi

  • Grzybowy naleśnik z bekonem, kiełbasą i trójkątnymi plackami ziemniaczanymi

Grzybowy naleśnik z bekonem, kiełbasą i trójkątnymi plackami ziemniaczanymi

Sposób przygotowania

1. Zacznij przygotowanie ciasta naleśnikowego od roztrzepania jajek, połączenia ich z roztopionym masłem, a następnie z mlekiem.

2. Do miski wsyp mąkę i powoli dodawaj płynną masę z jajek, masła i mleka, cały czas mieszając aż do uzyskania gładkiego ciasta. Dodaj grzyby i odstaw ciasto.

3. Podsmaż bekon i kiełbaski i przygotuj trójkątne placki ziemniaczane Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Trzymaj w cieple do momentu złożenia całego dania.

4. Rozgrzej patelnię, dodaj masło lub olej do smażenia.

5. Kiedy patelnia będzie rozgrzana, wylej ciasto naleśnikowe i usmaż naleśniki na złoty kolor.

6. Do każdego naleśnika włóż 2 trójkątne placki ziemniaczane Aviko, 2 plastry bekonu i kiełbaskę pokrojoną w plasterki. Podawaj z keczupem lub brązowym sosem.

Smacznego!