Filet z kurczaka z Rostiko Rounds z kremowym sosem grzybowym

  • Filet z kurczaka z Rostiko Rounds z kremowym sosem grzybowym

Filet z kurczaka z Rostiko Rounds z kremowym sosem grzybowym

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka namoczyć w oliwie, a następnie obtoczyć w przyprawie Zioła Prowansalskie, posolić. Filety piec w piekarniku w temperaturze 150° w ciągu 15-20 minut. Następnie pokroić w poprzek na małe kawałki. Smażyć plastry z tartych ziemniaków na patelni przez 10-15 minut lub w głębokim tłuszczu 3-5 minut w 175°C.

Przygotować sos: posiekać cebulę i grzyby, podsmażyć, wlać wino, odparować, wlać śmietankę, dodać sól i dusić do zagęszczenia. Smażone filety i okrągłe placki ziemniaczane Rostiko Rounds umieścić na talerzu, polać sosem śmietanowym z pieczarkami, posypać szczypiorkiem.

Dobra rada:

Przygotujcie to danie z kurkami lub innymi grzybami. Przygotujcie w ten sam sposób schab.