Sposób przygotowania:
Dynię obrać i pokroić w kostki wielkości pojedynczego kęsa. Cebulę, czosnek i imbir obrać i drobno posiekać. Dynię przysmażyć na oleju rzepakowym, aż do lekkiego przebarwienia. Dodać posiekaną cebulę, czosnek i imbir, wszystko razem krótko podsmażyć, następnie posolić i popieprzyć. Zalać bulionem i śmietaną; poddusić do postaci al dente. Pokroić drobno szałwię i rucolę, pokroić w połówki pomidory wiśniowe i wymieszać z pozostałymi składnikami krótko przed podaniem.
Przekąski Rösti piec we frytkownicy 3 - 5 min. w temp. 175°C lub w piekarniku 15 - 20, w temp. 220°C.
Dyniowe ragout podawać w odpowiednich miseczkach, z nałożonymi przypieczonymi przekąskami Rösti.
Dobra rada:
Zamiast dyni gruszkowatej można użyć dyni hokkaido - tej ostatniej nie trzeba obierać ze skórki.