Dürüm Kebab z serowo-ziołowym nadzieniem

  • Dürüm Kebab with creamy cheese filling

Dürüm Kebab z serowo-ziołowym nadzieniem

Przygotuj Aviko Kartoffel Taschen Potizers zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój drobno kapustę, dodaj nieco soli, ugnieć i pozostaw na kilka minut, aby kapusta puściła wodę. Odlej wodę, dodaj pozostałe składniki sałatki: umyte liście szpinaku, posiekaną miętę, miód, sok z cytryny, wymieszaj i dobrze przypraw. Pokrój cebulę w cienkie pierścienie, a pomidorki w ćwiartki. Podgrzej tortille w piekarniku. Na każdym placku umieść na środku porcję sałatki, potizer-a, cebulę i pomidorki i zwiń delikatnie. Przekrój każdy rulon na 2-3 częsci i umieść w miseczce lub na talerzu. Podawaj ciepłe.

Dobra rada:

Owiń tortille papierem do pieczenia lub folią aluminiową - będą bardziej stabilne i łatwiejsze do jedzenia.