Cząstki ziemniaka z serem i ketchupem

  • Cząstki ziemniaka z serem i ketchupem

Cząstki ziemniaka z serem i ketchupem

Sposób przygotowania:

Nagrzej piekarnik  do 200°C. Wrzuć cząstki ziemniaka (Aviko Jacket Wedges) na blachę wypełnioną rozgrzanym olejem (cząstki ziemniaków powinny być zupełnie zanurzone w oleju) i wstaw do piekarnika na ok. 40 minut, aż będą chrupiące. W tym czasie pokrój paprykę w drobną kostkę. W ostatnich 8-10 minutach pieczenia cząstek ziemniaków, dodaj paprykę oraz quorn. Po 40 minutach przełóż do czystego naczynia żaroodpornego, polej ketchupem i posyp równomiernie serem, po czym włóż z powrotem do piekarnika i pozostaw, aby ser się rozpuścił.

Dobra rada:

Warto podawać z łatwą w przygotowaniu i smaczną sałatką z pomidorów, marchewki i ogórka.