Cząstki ziemniaka z karkówką po meksykańsku

  • Cząstki ziemniaka z karkówką po meksykańsku

Cząstki ziemniaka z karkówką po meksykańsku

Sposób przygotowania:

Składniki marynaty (ketchup, musztarda, tabasco, kolendra, papryka chili, 10 ząbków czosnku, pół szklanki oleju) połączyć ze sobą. Karkówkę pokroić na 10 steków, delikatnie rozgnieść ręką i zamarynować. Kapustę cienko poszatkować, składniki sosu (majonez, jogurt, sok z cytryny, koperek, czosnek) połączyć ze sobą, przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku i wymieszać z kapustą. Karkówkę odsączyć z marynaty i krótko grillować na mocno rozgrzanym grillu. Cząstki ziemniaka usmażyć według przepisu na opakowaniu. Podawać z surówką z kapusty.

Dobra rada:

Białą kapustę możesz zastąpić świeżym zestawem sezonowych surówek. Ostrość dania złagodzisz podając sos śmietanowy lub jogurt bądź kefir do popicia.