Ciasto z kremowym kurczakiem

  • Ciasto z kremowym kurczakiem

Ciasto z kremowym kurczakiem

Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 45 minut

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż kawałki kurczkaka przez 5 minut, aż się zarumienią. Przełóż kurczaka do innego naczynia, a na patelnię wrzuć pory i podsmażaj przez 5 minut, aż zmiękną. Następnie dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Dodaj z powrotem kurczaka, liść laurowy i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż do lekkiego zgęstnienia. Zestaw z ognia, dodaj śmietankę i skórkę z cytryny, dopraw pieprzem i solą. Podziel na 4 porcje.
2. Rozgrzej piekarnik do 180C. Rozgnieć bataty z tymiankiem, solą i pieprzem i dodaj powstałą masę do każdej z 4 porcji. Piecz przez 30 minut.