SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż kawałki kurczkaka przez 5
minut, aż się zarumienią. Przełóż kurczaka do innego naczynia, a na
patelnię wrzuć pory i podsmażaj przez 5 minut, aż zmiękną.
Następnie dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Dodaj z powrotem
kurczaka, liść laurowy i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po
czym gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż do lekkiego
zgęstnienia. Zestaw z ognia, dodaj śmietankę i skórkę z cytryny,
dopraw pieprzem i solą. Podziel na 4 porcje.
2. Rozgrzej piekarnik do 180C. Rozgnieć
bataty z tymiankiem, solą i pieprzem i dodaj powstałą masę do
każdej z 4 porcji. Piecz przez 30 minut.
Ciasto z kremowym kurczakiem
Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 45 minut