Churros z cukrem cynamonowym i kawowym musem Licor 43

  • Churros with cinnamon sugar and Licor 43 coffee mousse

Churros z cukrem cynamonowym i kawowym musem Licor 43

Podgrzej likier Licor 43 w rondlu i rozpuść w nim żelatynę. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Ubij śmietanę z cukrem, dodaj kawę rozpuszczalną i połącz z likierem i żelatyną. Dodaj serek mascarpone, delikatnie wymieszaj szpatułką i odstaw mus na godzinę do lodówki. Przygotuj Churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz na papierze kuchennym. Posyp cukrem cynamonowym i podawaj z musem kawowym Licor 43. Posyp posiekanymi ziarnami kawy mokka.

Dobra rada:

Dodatkowo możesz posypać porcję cukrem pudrem oraz odrobiną kruszonych migdałów.

Dodatkowo możesz posypać porcję cukrem pudrem oraz odrobiną kruszonych migdałów.