
Chrupiące krążki roślinne z cebulą o smaku sera podane z chłodnym kremem z pomidorów i pieczonej papryki
Składniki
na 10 porcji
- Chrupiące krążki roślinne z cebulą o smaku sera Aviko - 60 szt. (ok. 1,8 kg)
- 700 g pomidorów
- 300 g papryki czerwonej
- 10 g soli
- 10 ml oliwy z oliwek
- 10 g pieprzu

Sposób przygotowania
- Roślinne krążki usmaż wedle opisu na opakowaniu.
- Pomidory i przepołowione papryki bez pestek skrop oliwą i posyp solą. Wstaw do piekarnika i piecz około 15 minut w wysokiej temperaturze.
- Wyjmij je, przełóż do miski i szczelnie zakryj folią spożywczą. Po kolejnych 15 minutach obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne z pomidorów i pestki. Resztę zblenduj, wzbogacając smak oliwą i pieprzem.
- Schłodź krem i podawaj w kokilce razem z chrupiącymi krążkami o smaku sera.
Smacznego!