Chrupiące krążki roślinne Aviko z cebulą o smaku sera podane z chłodnym kremem z pomidorów i pieczonej papryki

Chrupiące krążki roślinne z cebulą o smaku sera podane z chłodnym kremem z pomidorów i pieczonej papryki

Składniki

na 10 porcji

Chrupiące krążki roślinne Aviko z cebulą o smaku sera podane z chłodnym kremem z pomidorów i pieczonej papryki

Sposób przygotowania

  1. Roślinne krążki usmaż wedle opisu na opakowaniu.
  2. Pomidory i przepołowione papryki bez pestek skrop oliwą i posyp solą. Wstaw do piekarnika i piecz około 15 minut w wysokiej temperaturze.
  3. Wyjmij je, przełóż do miski i szczelnie zakryj folią spożywczą. Po kolejnych 15 minutach obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne z pomidorów i pestki. Resztę zblenduj, wzbogacając smak oliwą i pieprzem.
  4. Schłodź krem i podawaj w kokilce razem z chrupiącymi krążkami o smaku sera.

Smacznego!