Chilli Tex Mex ze słodkimi frytkami z batatów

  • Chilli Tex Mex ze słodkimi frytkami z batatów

Chilli Tex Mex ze słodkimi frytkami z batatów

Sposób przygotowania:

Obsmaż mięso w kawałkach, na oleju, na patelni o grubym dnie. Przełoż do miski. Przesmaż cebulę i czosnek na tym samym oleju, aż będą miękkie. Dodaj paprykę, pomidory, mięso i przyprawy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 2,5 godziny, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodaj fasolę i bazylię, podgrzej i wymieszaj. Frytki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj w osobnych miseczkach na tacy lub talerzu.

Dobra rada:

Dodaj pomidorki koktajlowe, ulubiony mix sałat oraz sosy (czosnkowy, majonezowy, itd..).