Burgery wołowe z papryką i sosem miodowym

  • Burgery wołowe z papryką i sosem miodowym

Burgery wołowe z papryką i sosem miodowym

Sposób przygotowania:

Placki:

Placki ziemniaczane piec we frytkownicy 3 - 5 min. w temp. 175°C lub w piekarniku 15 - 20 min. w temp. 220°C.

Kotleciki:

Mięso mielone przyprawić i uformować 10 kotlecików. Smażyć na rozgrzanej patelni, po 5 min. z każdej strony na mocnym ogniu. Cebulę pokroić na drobną kostkę i wraz z kotlecikami zeszklić na patelni.

Sos:

Orzeszki ziemne grubo posiekać i zmieszać z pozostałymi składnikami sosu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Sposób złożenia:

Przysmażoną cebulę rozłożyć na dolnych połówkach placków ziemniaczanych. Nałożyć kotleciki, przybrać sosem miodowym i szpinakiem, po czym nałożyć górne połówki placków.