Burger z chorizo, pieczoną papryką i karmelizowaną cebulą

  • Burger with chorizo

Burger z chorizo, pieczoną papryką i karmelizowaną cebulą

Sposób przygotowania:

W misce wymieszaj mieloną wołowinę z czosnkiem, papryką, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Z masy uformuj 10 hamburgerów tej samej wielkości. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Skrop papryki oliwą z oliwek i upiecz w piekarniku. Cebulę podsmaż na oliwie z oliwek. Następnie dodaj brązowy cukier, skarmelizuj i dodaj ocet balsamiczny. Wyczyść pieczoną paprykę i pokrój w długie paski. Przygotuj frytki Aviko Pure & Rustic zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie podgrzej na patelni 1 łyżkę oliwy z oliwek i trochę masła, i smaż hamburgery na średnim ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż uzyskają złoto brązowy kolor. Następnie podsmaż chorizo do momentu uzyskania chrupkości. Złóż danie w następujący sposób:

• posmaruj spód bułki majonezem

• przykryj roszponką i pieczoną papryką

• umieść gorący hamburger na sałacie i papryce

• rozłóż na nim plastry chorizo i karmelizowaną cebulę

• przykryj wierzchem bułki i podawaj z frytkami Aviko Pure & Rustic

Smacznego!