Sposób przygotowania:
Ogórki na tzatziki przekrój na pół, usuń pestki i zetrzyj na tarce. Odsącz na sitku przez 5 minut. Następnie dodaj czosnek, koperek i jogurt, dopraw solą i pieprzem. W misce połącz wołowinę z czosnkiem, oregano, miętą, pieprzem i solą. Uformuj 10 hamburgerów. Przygotuj frytki Pure & Rustic zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię zgrilluj. Na patelni podgrzej łyżkę oliwy i trochę masła, i smaż hamburgery na średnim ogniu przez ok. 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Złóż danie w całość w następujący sposób:
• posmaruj spód bułki sosem tzatziki
• połóż szpinak
• połóż gorącego hamburgera
• połóż cukinię i pokruszoną fetę
• na całość nałóż jeszcze trochę sosu tzatziki, przykryj bułką i serwuj z frytkami Aviko Pure & Rustic
Smacznego!