Sposób przygotowania
Przekrój bajgle na półowki. Zgriluj lub przypiecz delikatnie z obu stron. Posiekaj paprykę na grubsze kawałki, cebulę pokrój w pierścienie, cukinię i pieczarki w plastry. Przesmaż warzywa do miękkości na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Do sera ricotta dodaj posiekane suszone pomidory, posiekane oliwki i wymieszaj. Dodaj listki bazyli, dopraw do smaku solą, pieprzem i skórką cytryny. Frytki z batatów przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i potem dopraw solą oraz chili i wymieszaj. Połówki bajgli posmaruj obficie masą serową. Na dolnej umieść paprykę, liście rukoli oraz pozostałe warzywa. Przykryj drugą połówką bajgla. Pozostałą część masy serowej podaj w osobnej miseczce. Podawaj bajgle razem ze słodkimi frytkami na talerzu, udekoruj listkami rukoli.