Obsmaż zmieloną wołowinę na patelni na odrobinie oleju, razem z drobno posiekaną cebulą i posiekanymi suszonymi pomidorami. Dopraw do smaku chilli, solą i kminkiem. Delikatnie podsmaż, zredukuj, a w ostaniej chwili dodaj posiekane czarne oliwki. Nałóż schłodzone nadzienie na 20-25 krążków ciasta francuskiego. Złóż na pół, formując pierożki - naciskaj końce ciasta widelcem, aby uszczelnić połączenie brzegów. Posmaruj empanady rozmąconym jajkiem lub odrobiną mleka i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 220°C. Przygotuj Jalapeno Snack zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Serwuj empanady razem z przekąskami Jalapeno w osobnych miseczkach. Podaj smaczną salsę w oddzielnej miseczce.
Dobra rada:
Idealnym dodatkiem będzie sałatka z cukinii, bakłażana, kukurydzy i pomidora.