mlodzi-ludzie-jedza-sniadanie-w-restauracji

Śniadanie przez cały dzień - nowy koncept od Aviko

Jedzenie śniadań na mieście przestało być trendem – teraz to już styl życia, będący efektem urbanizacji. Konsumenci coraz częściej są w biegu i dlatego stopniowo zaczynają zmieniać swoje nawyki żywieniowe, w tym również te dotyczące śniadań. Coraz więcej osób jada pierwszy posiłek poza domem, niezależnie od pory dnia. Całodniowe śniadanie stało się rzeczywistością – nie jest już tylko posiłkiem spożywanym rano. Nowe preferencje to sygnał dla właścicieli lokali gastronomicznych, by odświeżyć menu.

To jednak nie znaczy, że wystarczy po prostu dodać menu śniadaniowe, by cieszyć się dodatkowym przypływem finansów. Klasyczna oferta śniadaniowa przestała być wystarczająca. Dodatkowo ogromna konkurencja, od śniadań na stacjach benzynowych po oryginalne pomysły restauracji fast casual, może utrudnić zadanie. Kluczem do sukcesu jest stworzenie oferty, która będzie atrakcyjna dla gości Twojej restauracji!

Jest wiele obszarów do rozwoju oraz możliwości, nad którymi powinni skupić swoją uwagę właściciele biznesów gastronomicznych. 78% gości restauracji chciałoby mieć do wyboru więcej opcji, żeby móc dopasować propozycję śniadaniową do swoich potrzeb i upodobań. Co więcej, 3 z 5 z nich uważa, że w idealnym śniadaniu powinny znaleźć się produkty ziemniaczane (źródło: Consumer research, Toluna August 2017).

Konsumenci uwielbiają być zaskakiwani nowymi produktami, składnikami i smakami. Szukają nie tylko zaspokojenia głodu, ale i nowych doświadczeń kulinarnych. Nie bój się przekraczania granic tradycyjnego śniadania i stwórz na przykład śniadaniową bruschettę. Pamiętaj też, by włączyć opcje bez glutenu oraz dla wegetarian i wegan.

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - uczyń go niepowtarzalnym i pysznym. Poznaj nasze inspirujące produkty i stwórz własne przepisy. Filmy z przepisami śniadaniowymi znajdziesz także w aplikacji AvikoPRO oraz na playliście „Śniadanie przez cały dzień” na naszym kanale na YouTube.

Od konceptu do egzekucji - krok po kroku pomożemy Ci zrewolucjonizować śniadaniowe menu w Twojej restauracji! Skontaktuj się z naszym doradcą gastronomicznym, aby uzyskać więcej informacji.

Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami ze świata gastronomii, otrzymywać wiedzę przydatną w prowadzeniu lokalu gastronomicznego i informacje o nowych produktach i konceptach w Aviko, ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA, korzystając z formularza poniżej.