HoReCa od kuchni

  • Aviko Innovative packaging

Poznaj innowacyjne opakowanie Aviko

Opublikowano 04/10/2020

W miarę jak rośnie liczba osób zamawiających jedzenie z dowozem, rosną też obawy prowadzących lokale gastronomiczne o to, czy będą w stanie zapewnić restauracyjną jakość daniom w dowozie. Nic tak nie psuje posiłku na wynos jak chłodna zawartość. Dotyczy to zwłaszcza frytek, które często docierają do klientów miękkie i mokre. Dobra wiadomość jest taka, że aż 83% osób zamawiałoby frytki częściej, gdyby mieli pewność, że dojadą ciepłe i chrupiące (Badanie konsumenckie Toluna Germany, sierpień 2017). Dlatego wprowadzamy przełomowe rozwiązanie – opakowanie stworzone przez Aviko, z otworami wentylacyjnymi.

Jak działa wentylacja w opakowaniu?

Wrogiem numer jeden dla frytek jest wilgoć. Jeśli są umieszczane w zamkniętym pudełku zaraz po usmażeniu, powstająca para zaczyna skraplać się w środku. A to z kolei powoduje, że frytki stają się wilgotne i miękkie. Technologia opracowana przez Aviko polegająca na rozmieszczeniu w ściankach opakowania otworów wentylacyjnych pozwala parze ujść, zapobiegając kondensacji wewnątrz. Dzięki temu frytki w warunkach dostawy nie robią się mokre i zachowują restauracyjną jakość, formę i smak.

Poza aspektami praktycznymi opakowanie opracowane przez Aviko ma atrakcyjny wzór, idealny do pokazania na Instagramie, co niewątpliwie przyciągnie młodszych klientów. Razem z zestawem do personalizacji przygotowanym przez Aviko opakowanie to świetny sposób na wyróżnienie Twojej restauracji i zbudowanie długotrwałych relacji z Twoimi klientami.