Jak działa wentylacja w opakowaniu?
Wrogiem numer jeden dla frytek jest wilgoć. Jeśli są umieszczane w zamkniętym pudełku zaraz po usmażeniu, powstająca para zaczyna skraplać się w środku. A to z kolei powoduje, że frytki stają się wilgotne i miękkie. Technologia opracowana przez Aviko polegająca na rozmieszczeniu w ściankach opakowania otworów wentylacyjnych pozwala parze ujść, zapobiegając kondensacji wewnątrz. Dzięki temu frytki w warunkach dostawy nie robią się mokre i zachowują restauracyjną jakość, formę i smak.
Poza aspektami praktycznymi opakowanie opracowane przez Aviko ma atrakcyjny wzór, idealny do pokazania na Instagramie, co niewątpliwie przyciągnie młodszych klientów. Razem z zestawem do personalizacji przygotowanym przez Aviko opakowanie to świetny sposób na wyróżnienie Twojej restauracji i zbudowanie długotrwałych relacji z Twoimi klientami.