Najbardziej popularne produkty Aviko, w tym frytki Super Crunch oraz Sweet Fries, są wytwarzane z zachowaniem zasad produkcji bezglutenowej. Jest to wyróżnik oferty Aviko, ponieważ nie każdy dostawca produktów ziemniaczanych może się pochwalić fabryką specjalizującą się w wytwarzaniu produktów bez glutenu. Nasze produkty są bowiem nie tylko naturalnie bezglutenowe (tj. nie ma glutenu w ich składzie), ale także nie są nim zanieczyszczone, co mogłoby się zdarzyć na przykład podczas używania tej samej taśmy produkcyjnej do wytwarzania produktów z glutenem.
Żywienie poza domem to jedna z bardziej problematycznych kwestii dla osób z nietolerancją glutenu. Aż 73% konsumentów widzi potrzebę większej dostępności menu bezglutenowego w restauracjach, a część z nich jest nawet skłonna zapłacić za nie więcej. Dla lokali gastronomicznych to dodatkowa okazja na poszerzenie menu o ofertę bezglutenową - tym samym zdobycie nowych, lojalnych konsumentów oraz zwiększenie obrotów.
Lokale gastronomiczne korzystające z produktów Aviko mogą czuć się bezpieczne - frytki klasyczne, frytki Super Crunch, Słodkie Frytki, Specjalności ziemniaczane, produkty Rösti i Gratiny - są w 100% bezglutenowe, nie tracąc przy tym na smaku, czy jakości.
Sprawdź naszą ofertę produktów bez glutenu, używając filtra "Gluten" w zakładce produktowej.