HoReCa od kuchni

  • mash bowls

Koncept Mash Bowls

Opublikowano 12/11/2020

Trend na bowle/michy/miski w gastronomii funkcjonuje już od kilku lat, ale nadal jest bardzo popularny i nie widać oznak jego spowalniania.

Bowle - co to takiego?

W skrócie: to połączenie zdrowych składników zaserwowane w misie. Nawet jeśli nie masz bowli w swoim menu, to pewnie widziałeś je chociażby na Instagramie pod hasztagiem #pokebowl. Jest dużo różnych odmian i nazw dań w miskach: Poké Bowl, Acai Bowl, Buddha Bowl czy Smoothie Bowl, zapożyczonych z kultur z całego świata. Możliwości łączenia składników w miskach są nieograniczone.

Wyróżnij się! Wykorzystaj produkty ziemniaczane!

Czy koniecznie trzeba serwować bowle w klasyczny sposób? Zdecydowanie nie! Warto zaproponować coś innego. Eksperymentuj ze smakami i składnikami! Twoim klientom na pewno się to spodoba.

Koncept Mash Bowls od Aviko

Przedstawiamy nowy koncept: Aviko Mash Bowls. Prosty do wdrożenia i dający nieskończenie wiele możliwości kreowania menu.

Wraz ze wzrostem popularności zamawiania jedzenia na lunch i wzrostem liczby osób zamawiających jedzenie z dowozem, rosną także oczekiwania klientów i pojawia się potrzeba zróżnicowania menu. Mash Bowls świetnie się tu sprawdzą - wystarczy puree ziemniaczane i kilka dodatkowych składników, które już masz w swojej kuchni i możesz tworzyć dowolną ilość kolorowych, apetycznych opcji, które dodatkowo dobrze zniosą warunki transportu.

Szef kuchni, David Girault, wyjaśnia, jak wykorzystuje puree ziemniaczane Aviko do tworzenia wspaniałych Mash Bowls (obejrzyj wideo powyżej).

A poniżej znajdziesz podsumowanie przepisów, o których na filmie opowiada David.

Italian mash bowl

Mash Bowl w stylu włoskim

Puree ziemniaczane Aviko połączone z suszonymi pomidorami, oliwkami, bazylią i parmezanem.

 

 

Mexican mash bowl

Mash Bowl w stylu meksykańskim

Puree ziemniaczane Aviko połączone z czerwoną fasolą, papryczkami jalapeño i serem cheddar.

 

 

Spanish Mash bowl

Mash Bowl w stylu hiszpańskim

Puree ziemniaczane Aviko połączone z czerwoną papryką, czosnkiem, szpinakiem, krewetkami i orzechami włoskimi.

 

 

Asian mash bowl

Mash Bowl w stylu azjatyckim

Puree ziemniaczane Aviko połączone z kurczakiem teriyaki, kiełkami fasoli, orzechami nerkowca i kolendrą.

 

 

Sicilian mash bowl

Mash Bowl w stylu sycylijskim

Puree ziemniaczane Aviko połączone z pancettą, suszonymi pomidorami, orzeszkami piniowymi, bakłażanem i rukolą.

 

 

French mash bowl

Mash Bowl w stylu francuskim

Puree ziemniaczane Aviko połączone z dynią, kozim serem, pestkami dyni i tymiankiem.

 

 

 

To tylko kilka przykładów. Możesz tworzyć nieskończenie wiele wariantów albo zaproponować klientom opcję "skomponuj własną michę" i personalizować ich kulinarne doświadczenia. Ten model świetnie sprawdzi się także w street foodzie, więc jeśli na przykład szukasz pomysłu na food truck, pomyśl o personalizowanych miskach w koncepcie Mash Bowls.

Na co czekasz?

Oferujemy Ci wiedzę i wsparcie. Skontaktuj się z nami i poznaj szczegóły.

David Girault

Home Delivery David

"Mrożone puree ziemniaczane Aviko wybieram przede wszystkim ze względu na jakość."