HoReCa od kuchni

  • Delivery Super Crunch Aviko 1

Wyzwanie dla branży Horeca: Czy jesteśmy gotowi na dostawy?

Opublikowano 23/03/2020

W obliczu narastającej epidemii koronawirusa branża gastronomiczna znalazła się w wyjątkowo trudnej sytuacji. Napływają kolejne sygnały o wzroście zamówień z dostawą do domu spowodowanym zamknięciem szkół i zachęcaniem pracowników do pracy zdalnej. Restauratorzy niewątpliwie zmierzą się z trudnościami takimi jak braki personelu czy zakłócenia w łańcuchach dostaw. Aby jak najmocniej zabezpieczyć biznes, konieczne jest wprowadzenie strategicznych zmian w codziennych operacjach. Nie jest to jednak łatwe zadanie.

Nawiązanie współpracy z firmami dowożącymi jedzenie to jedna z możliwości, którą restauratorzy mogą wykorzystać. Platformy takie jak UberEats czy pyszne.pl wprowadziły bezkontaktowe dostawy jedzenia, by ograniczyć ryzyko rozprzestrzeniania się wirusa.

Mając na uwadze możliwe zakłócenia w dostawach, restauratorzy powinni ocenić potencjalne ryzyka i opracować plan na najbliższe tygodnie. Dostawcy ze swojej strony powinni udzielić jak największego wsparcia, również przy wyborze odpowiednich produktów do opcji z dowozem.

Naszym zadaniem jako partnera jest pomoc w utrzymaniu restauracji poprzez zabezpieczenie łańcucha dostaw i doradzeniu przy wyborze odpowiednich produktów, mając jednocześnie na uwadze braki personelu, bezpieczeństwo i czas przygotowania posiłków. Dodatkowym wyzwaniem są oczekiwania konsumentów, którzy liczą na to, że ich posiłek dojedzie ciepły i smaczny. Jak to pogodzić?

Odwiedź zakładkę DOSTAWY/JEDZENIE NA WYNOS i zobacz, co możesz dodać do swojej oferty w dostawie.