Aktualności

Rok x

gratins 1

Nadchodzą Święta Bożego Narodzenia a to oznacza, że czas najwyższy pomyśleć i zaplanować świąteczne menu na nadchodzące spotkania rodzinne, firmowe, bale noworoczne, itd. Dla lokali gastronomicznych tak duże przedsięwzięcia są nie lada wyzwaniem, szczególnie gdy przestrzeń w kuchni jest mała, a czas na przygotowanie dań ograniczony.

Czytaj więcej
halloween bites 2

Nadchodzi Halloween – święto, które w ostatnich latach cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Ciężko jest określić, kto jest bardziej podekscytowany zbliżającą się “nocą strachów” – dzieci, które nie mogą się już doczekać zabawy w „cukierek albo psikus”, czy właściciele lokali gastronomicznych, którzy liczą na większy ruch i dodatkowe zyski?

Czytaj więcej
Vega

Trend wege

Opublikowano 2018-09-10

Trend wege wciąż przybiera na sile i wszystko wskazuje na to, że boom na produkty wegańskie w dużym stopniu przełoży się na wzrost rynku gastronomicznego w roku 2019. Trend ten napędzany jest głównie przez ludzi młodych, którzy starają się odżywiać w sposób świadomy i bardziej zbilansowany. Wzrost świadomości zauważyli już producenci, w tym również Aviko.

Czytaj więcej
straight churros 5

Ole! Czas na Churros!

Opublikowano 2018-08-23

Churros są jedną z najpopularniejszych przekąsek śniadaniowych w Hiszpanii. Ciężko jest znaleźć oryginalny przepis, ponieważ istnieje wiele różnych receptur. Niektórzy dodają jajka, aromat waniliowy, cukier waniliowy lub podobne „dodatki”, podczas gdy tradycyjne ciasto robi się jedynie z wody, mąki, soli i odrobiny oliwy z oliwek. Wystarczy zmieszać składniki i ugniatać aż do uzyskania jednolitej masy, następnie uformować – najprościej tradycyjnym urządzeniem do robienia churros.

Czytaj więcej
premium foil

Nowy design opakowań frytek Premium

Opublikowano 2018-07-30

Począwszy od lipca 2018 r. Aviko redukuje użycie oleju palmowego poprzez zastępowanie go 100% olejem słonecznikowym we wszystkich frytkach Premium dla gastronomii. Decyzja o przejściu na produkcję z wykorzystaniem 100% oleju słonecznikowego wynika z analizy zachowań konsumentów, którzy postrzegają obecnie wybory żywieniowe jako nieodłączny element stylu życia: zdrowie i witalność są istotnymi czynnikami motywującymi. W Aviko chcemy zdrowszy wybór uczynić standardem w dynamicznie rozwijającej się linii frytek Premium dla gastronomii.

Czytaj więcej
millenials 1

Millenialsi stanowią obecnie najsilniejsza siłę nabywczą na świecie - Millenialsi zmieniają rynek! Dlatego niezwykle istotne jest zrozumienie ich stylu życia i potrzeb, oraz czym tak naprawdę różnią się od swoich rodziców. Przyjrzyjmy się bliżej ich nawykom żywieniowym.

Czytaj więcej
Zielona focaccia z  papryką, cebulą, ogórkiem i chrupiącymi przekąskami serowymi z chili   serowymi z chili

Spędzanie czasu z przyjaciółmi w restauracjach wciąż jest jednym z najgorętszych trendów w świecie gastronomii. Odwiedzamy przeróżne lokale nie dlatego, że jesteśmy głodni, lecz uwielbiamy spędzać czas z rodziną, przyjaciółmi, kolegami i koleżankami z pracy. Niewielkie przekąski w formie wspólnych posiłków stają się coraz bardziej popularne.

Czytaj więcej
Pure And Rustic

Bądź na czasie!

Opublikowano 2018-01-12

Burger Premium stał się jednym z najbardziej popularnych dań na świecie, szczególnie teraz, gdy wyraźnie widać rosnący trend restauracji formatu fast casual oraz street foodu. By wyróżnić się spośród konkurencji, restauratorzy poszukują oryginalnych rozwiązań - mięso od lokalnych producentów, sosy przygotowane z najwyższej jakości składników itd. Warto wykorzystać też dobór oryginalnych dodatków takich jak frytki - dają one ogromne możliwości uatrakcyjnienia i wyróżnienia oferty.

Czytaj więcej
gratin 2

Gratiny ziemniaczane Aviko

Opublikowano 2017-12-18

Gratiny ziemniaczane Aviko to doskonały sposób na przyciągnięcie zarówno miłośników klasycznych potraw kuchni francuskiej, jak i gości poszukujących nowych smaków i inspiracji na serwowanie ziemniaków. Proste i szybkie w przygotowaniu oraz porcjowaniu, pozwalają zaoszczędzić czas i kontrolować koszty.

Czytaj więcej
gn gratin 2

GN gratin to rozwiązanie produktowe dla gastronomii zbiorowego żywienia i cateringu. Idealne wpisuje się w potrzeby tego segmentu - powtarzalna jakość produktu, łatwość przygotowania i przejrzysta kalkulacja kosztowa.

Czytaj więcej
sweet fries 1

Dlaczego bataty?

Opublikowano 2017-10-25

Czy próbowałeś już frytek z batatów od Aviko? Jeśli nie, to podpowiadamy dlaczego warto jeść bataty.

Czytaj więcej
streetfood2

Hamburgery są niewątpliwie jednym z najpopularniejszych dań na świecie. Można je znaleźć wszędzie, zwłaszcza teraz, gdy „uliczne” jedzenie staje się coraz popularniejsze.

Czytaj więcej
churros 3

SŁODKIE HISZPAŃSKIE CHURROS

Opublikowano 2017-06-12

Zacznij czerpać korzyści z pysznych churros!

Czytaj więcej
Hania wywiad

NOWOCZESNY DOSTAWCA W GASTRONOMII

Opublikowano 2017-05-10

Dostawca w gastronomii – takie hasło kojarzy się z zagubionym przedstawicielem handlowym biegającym z katalogiem produktów od restauracji do restauracji. Tymczasem dla Aviko to pieśń przeszłości.

Czytaj więcej
made solutions

Aviko łączy siły i doświadczenie z liderami polskiej gastronomii!

Czytaj więcej