Aktualności

  • Vega

Trend wege

Opublikowano 10/09/2018

Trend wege wciąż przybiera na sile i wszystko wskazuje na to, że boom na produkty wegańskie w dużym stopniu przełoży się na wzrost rynku gastronomicznego w roku 2019. Trend ten napędzany jest głównie przez ludzi młodych, którzy starają się odżywiać w sposób świadomy i bardziej zbilansowany. Wzrost świadomości zauważyli już producenci, w tym również Aviko.

Aby nadążyć za rosnącym zapotrzebowaniem na produkty wegańskie, restauratorzy coraz częściej włączają do karty opcje wege, bądź wyodrębniają menu w całości dedykowane weganom. Jeśli wciąż nie masz pomysłu na to jak odświeżyć menu w swojej restauracji, nie przejmuj się ! Aviko pomoże Ci wykorzystać rosnący trend i przełożyć na korzyści biznesowe.

Uatrakcyjnij swoje menu wybierając nowe wegańskie przekąski od Aviko:

Pikantne przekąski kukurydziane  - słodka kukurydza jako główny składnik  (45%)  w połączeniu z atrakcyjną, chrupiącą panierką stanowi apetyczny 15-gramowy "kąsek" o szerokim zastosowaniu: jako przekąska wege (np. w połączeniu z dipem chili), element talerza z przekąskami, a także  jako dodatek do sałatki lub wrapa. Pikantne przekąski kukurydziane mogą być przygotowywane zarówno we frytownicy, jak i piekarniku/airfryerze, co przekłada się na większą atrakcyjność tego produktu dla osób preferujących zdrowszą opcję ( mniejsza zawartość tłuszczu).

Pikantny burger kukurydziany   - produkt o podobnym składzie (większa zawartość kukurydzy - 46%), różniący się kształtem i wagą sztuki ( 100 g). Taka kombinacja przekłada się na szersze zastosowanie: można serwować go z frytkami  jako wegańską alternatywę dla tradycyjnego burgera, jako element talerza dzieląc na mniejsze części, bądź po prostu jako danie główne w połączeniu z zestawem warzyw.

Szukaj wege inspiracji w zakładce przepisy lub w aplikacji AvikoPRO i zaskocz swoich gości.

 

produkt

corn burger

Pikantny burger kukurydziany

produkt

corn bites

Pikantne przekąski kukurydziane