Aktualności

  • millenials 1

Nawyki żywieniowe millenialsów, które powinien znać każdy restaurator

Opublikowano 11/06/2018

Millenialsi stanowią obecnie najsilniejsza siłę nabywczą na świecie - Millenialsi zmieniają rynek! Dlatego niezwykle istotne jest zrozumienie ich stylu życia i potrzeb, oraz czym tak naprawdę różnią się od swoich rodziców. Przyjrzyjmy się bliżej ich nawykom żywieniowym.

Millenialsi niewątpliwie stawiają na wygodę - gotują w domu sporadycznie  i w związku z tym jadają w restauracjach znacznie częściej niż ich rodzice.  Żyją w ciągłym pośpiechu, a tradycyjne  posiłki, takie jak śniadanie, obiad, czy kolacja często zastępują licznymi przekąskami, które idealnie wpisują się w ich "życie w biegu". Zwiększone zainteresowanie opcjami  "grab&go" powinno skłonić managerów i właścicieli restauracji do poszerzenia swojej oferty o produkty wpisujące się w  ten właśnie trend.  Na sile przybierają również takie trendy jak wegetarianizm, weganizm czy fleksitarianizm. Młodzi ludzie szukają też produktów bezglutenowych, czy bez alergenów, ponieważ postrzegane są one jako  modne i zdrowe.

Aviko, oferując szeroki wybór przekąsek, pozwoli Ci sprostać licznym wymaganiom pokolenia Y.  Znajdziesz zarówno produkty wegańskie, takie jak Spicy Sweet Corn bites czy Spicy Sweet Corn burgers, jak i bezglutenowe - szalenie popularne Frytki z batatów. W ofercie nie może zabraknąć  również modnych obecnie hiszpańskich Churros.

Oprócz przekąsek " na jeden kęs" Aviko oferuje również nieco większą alternatywę w wersji mrożonej oraz chłodzonej - Jacket Potatoes w rozmiarze L oraz XL. W połączeniu z oryginalnym nadzieniem np. rwaną wieprzowiną lub meksykańską salsą idealnie nadają się na lunch 'w biegu'.

Niezależnie od tego co wybierzesz do swojego menu, pamiętaj o tym, że Millenialsi kochają chwalić się w sieci  tym co jedzą -  przekąski muszą być "Instagramowe". Skontaktuj się z naszym doradcą gastronomicznym, który podpowie Ci na co zwrócić uwagę  serwując posiłki dla pokolenia Y.