Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka Aviko na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili

Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili

Składniki

na 10 porcji

Panierowane przekąski roślinne o smaku kurczaka Aviko na sałacie z grillowanymi szalotkami i dressingiem francuskim na bazie musztardy Dijon i chili

Sposób przygotowania

  1. Przekąski z roślinną alternatywą kurczaka przygotuj według opisu na opakowaniu.
  2. Sałatę umyj, osusz i skrop oliwą z oliwek.
  3. Szalotki pokrój w ćwiartki, posmaruj oliwą, posól i zgrilluj.
  4. Musztardę połącz z płynnym miodem, dopraw solą, pociętą papryczką cayenne i pieprzem. Rozciągnij dressing oliwą z oliwek.
  5. Sałatę delikatnie skrop dressingiem, ułóż liście, dodaj zgrillowane szalotki i połóż roślinne kuleczki o smaku kurczaka.

Smacznego!