Aktualności

  • streetfood2
  • streetfood3
  • streetfood1

Hamburger niejedno ma imię – burgerowe trendy

Opublikowano 21/07/2017

Hamburgery są niewątpliwie jednym z najpopularniejszych dań na świecie. Można je znaleźć wszędzie, zwłaszcza teraz, gdy „uliczne” jedzenie staje się coraz popularniejsze.

Jeśli chcecie, żeby Wasze restauracje były na czasie i wpisywały się w trend street foood'u, warto znaleźć sposób na zaserwowanie hamburgera. Na pewno nie pożałujecie!

Jednak żeby nie zniknąć wśród szerokiej oferty na rynku, trzeba się wyróżnić i zaproponować burgery we własnym stylu. Możemy nawet nie zdawać sobie sprawy z tego, jak wiele różnych burgerowych trendów istnieje i że wciąż się zmieniają.

Najważniejsze to zapomnieć o tradycyjnym hamburgerze i stworzyć coś nowego!

Po pierwsze, warto wypróbować nowe składniki. Możecie na przykład podać ręcznie robiony sos albo wyjątkowe przyprawy. Serwując pyszny autorski sos, nie tylko nadajecie burgerowi unikatowy smak, ale także dzięki "sekretnemu składnikowi" sprawiacie, że goście będą chcieli ponownie odwiedzić właśnie Waszą restaurację.

Jednym z pomysłów jest stworzenie linii burgerów o smakach typowych dla różnych krajów. Tym sposobem przyciągniecie ludzi o wyjątkowych gustach, ale także sprawicie, że i goście przywiązani do tradycyjnej wersji będą Was odwiedzać - w końcu to przecież tylko hamburger! :) Dzięki koncepcji kulinarnej podróży dookoła świata możecie zyskać długoterminową promocję i nowych gości. Z biegiem czasu okaże się, które burgery Wasi goście lubią najbardziej - potem zaproponujecie im je ponownie.

Możecie zastąpić cheddar dowolnym innym serem. Jest tylko jedna grupa większa od szerokiej gamy serów na rynku - miłośnicy sera. Mięso też nie musi być tradycyjną wołowiną - obecnie wszędzie można spotkać burgery z kurczaka lub ryby. Dlatego i Wy możecie zaproponować specjalne rodzaje mięsa - mangalicę, dziczyznę albo wołowinę Wagyu. Pomyślcie chociażby o dość popularnych obecnie burgerach z rwanej wieprzowiny…a przecież nie mają nic wspólnego z tradycyjnymi hamburgerami.

Spróbujcie zadowolić tych, którzy są na specjalnych dietach, np. stwórzcie wersje bezglutenowe, wegetariańskie albo po prostu "light". Goście z pewnością je pokochają, bo któż nie chciałby móc zjeść burgera, będąc na diecie? A choć opcja hamburgera bez mięsa może brzmieć dziwnie, na pewno znajdzie się mnóstwo osób, które będą chciały jej spróbować.

I wreszcie, powinniście porzucić myślenie o hamburgerze serwowanym wyłącznie jako danie główne. Większość ludzi z radością jadłoby hamburgery o każdej porze dnia. Dlatego możecie stworzyć mini burgery serwowane jako przekąska lub lekkie danie na lato. Albo przygotować śniadanie - wystarczy zamienić sałatę na jajka i mamy idealny burger z omletem.